Login

Signup

Posted By

2019 İftar Programımız

18/05/2019 | 0 Comments
featured-image

2019 Ramazan Etkinliğimiz

2019 Kendi Kendine Yardım Eylem Haftası

Slogan: Eğitim ve Bilgi

“Weg der Hoffnung e.V.” olarak Umut Yolu Derneği’miz 18 Mayıs 2019’da Kuzey Ren Vestfalya’daki “Yardım Ediyoruz” etkinlik haftasının bir parçası olarak derneğimizin faaliyet konusu olana kanserden etkilenen çocuklar ve aile üyelerine yönelik bir farkındalık ve bilgilendirme toplantısı gerçekleştirilmek üzere davet edildi. Oberhausen’deki Atrium salonunda güzel bir etkinlik gerçekleştirildi.

Etkinlikte, Dernek Başkanınımız Sayın Aynur Çelikdöven tarafından dernek faaliyetleri ve kendi kendine yardım hakkındaki sözlerle sunumumuz başladı.

Türkçe ve Almanca gerçekleştirilen sunumumuzda, kanserden etkilenen bir çocuğun hikayesini anlatan ve derneğimiz tarafından çekilen kısa bir film gösterimi ile devam edildi.

Programımızın devamında Dr. Ali Sak ve Sayın Demirel, kanser tedavisinde ilerleme, tedavi seçenekleri ve tedavi biçimleri, önleme ve tedavi sonrası bakım konularında bir konferans verdi.

Konferasın ardından sunumumuz bu zorlu konuların kasvetinden dinleyicileri çıkarabilmek için folklor ekibimiz tarafından müziğimiz eşliğinde halk dansı gösterisini gerçekleştirdi.

Halk danslarımız ve müziğimiz ile kanserden etkilenen çocuklar ve aile üyelerini farklı bir ruh hali yaşatmayı başardık.

Bu etkinliklerimizle aileleri kendi kendine yardım konusunda bilinçlenmeleri sağlandı, derneğimizden herkesin yararlanabileceği ve kendi kendine yardımda farklı konularda kendi kendine yardım grupları olduğu anlatıldı ve bunlara katılım konusunda bilgilendirdik. Neredeyse her şehirde kendi kendine yardım grupları olduğu hakkında bilgiler verdik.

2019 İftar Programımız Alman dergisinde aşağıdaki şekilde yayınlandı

ramazanessen_2019_16
ramazanessen_2019_14
ramazanessen_2019_09
ramazanessen_2019_02

https://gkv-selbsthilfefoerderung-nrw.de/wp-content/uploads/Handout_barrierefrei.pdf