Birlikte Güçlü: Dayanışma ve Umut Buluşması
28 Mayıs 2025 tarihinde Essen Üniversitesi Kliniği’nde gerçekleştirdiğimiz Ebeveyn Akşamı, hastalıktan etkilenen çocukların ve onların kıymetli aileleriyle bir araya geldiğimiz anlamlı bir buluşma oldu. Bu özel gecede amacımız, ailelere yalnız olmadıklarını hissettirmek, onlarla birlikte yürüdüğümüz bu zorlu yolda umutla ilerlemeye devam ettiğimizi göstermekti.
Duyguların açıkça paylaşıldığı, yüreklerin birbirine dokunduğu bu buluşma; dayanışmanın, empatiyle kurulan bağların ve karşılıklı anlayışın gücünü bir kez daha ortaya koydu. İkramlarımız eşliğinde yapılan samimi sohbetler, yalnızca moral vermekle kalmadı, aynı zamanda gönülden gelen bir destek hissi de oluşturdu. Bazen bir tebessüm, bazen bir içten teşekkür, bazen de sadece dinlemek… Hepsi birlikte büyük bir iyileştirici etki yarattı.
Bizler için ebeveynlerle aynı duygularda buluşmak, onlara yoldaşlık etmek ve güçlü bir bağ kurmak her zaman büyük bir anlam taşıyor. Bu yolda yürürken en çok birbirimize ihtiyacımız olduğunu biliyor, her adımı birlikte atmanın gücüne inanıyoruz.
Her iki haftada bir Çarşamba günü düzenlemeye devam ettiğimiz bu buluşmalarla; yüklerin paylaşıldıkça hafiflediğini, umudun birlikte çoğaldığını ve gönül bağlarımızın daha da güçlendiğini görüyoruz.
Bu özel akşamı mümkün kılan, katkı sunan, emek veren tüm gönüllülerimize en içten teşekkürlerimizi sunarız. Unutmayalım ki; birlikte olduğumuz sürece umut hep bizimle kalacak.
Umut Yolu Kanserli Çocuklara ve Ailelerine Yardım Derneği
Weg der Hoffnung e.V.