Login

Signup

Posted By

2019 Yaz Şenliği

29/06/2019 | 0 Comments
featured-image

29 Haziran 2019’da “Weg der Hoffnung e.V.” Umut Yıldızı Derneği olarak “Kuzey Ren-Vestfalya’da kanserden etkilenen aileler için Yaz Şenliği adı altında Eğitim ve Kültür Festivali” düzenledik. Projemizi derneğimizin “Melek Bahçesi”nde gerçekleştirdik.

Eğlence için yüksek bir dağ tırmanış duvarımız vardı.

Mickey ve Minnie Mouse çocukları müziğe ve dansa katılmaya davet etti.

Balikesirliler ve Mavi Melekler adlı çocuk dans grupları, çocuklara ve ailelerine büyük keyif verdi. Daha sonra DJ Yıldız dansa davet edildi. Ortak zeminde eğlenebiliyor olmak bizler için çok önemliydi.

Kanserden etkilenen çocuklar ve onların aile üyeleriyle birlikte fiziksel ve ruhsal bir rahatlama hali sağlayabildik. Bu ruhsal halimizde damak tadımızı da unutmadık; patlamış mısır, buzlu dondurma ve waffle gibi değişik tatlar sunduk katılımcılarımıza.

Çocuklarımızı eğlendirmek için her yıl olduğu gibi bu yıl da “Ruhrpottriders” ve “Tertipler Biker” motosiklet kulüpleri etkinliğimize katıldı. Çocukları mutlu etmek için motosikletlerin üzerine oturup birlikte fotoğraf çekmelerine izin verildi.

Her çocuğa ebeveyni için bir gül verildi ve birlikte dans ettikleri zaman anne veya babaya teşekkür olarak verebilsinler diye. Sonra hep birlikte çocuklarımız gökyüzüne dilek balonlarını gönderdiler, içlerinde dileklerini koyarak. Bütün eğlencelerimiz bittiğinde ise hediye havuzumuzdan kendilerine hediyeler seçmesine izin verdik.

Etkinliğimize Oberhausen Belediye Başkanı Klaus-Dieter Broß ve Duisburg Belediye Başkanlarından Erkan Kocalar da katıldı. Bilgilendirici konuşmalarında “Weg der Hoffnung e.V.” olarak Umut Yolu Derneği’nin çalışmaları için övgü dolu sözler vardı. Bunları duymak bizlere, sponsorlarımıza ve gönüllülerimize mutluluk verdi.

sommerfest_2019_14

“Melekler Bahçesi’ diye adlandırdığımız bu mutluluk, heyecan ve sevinç dolu buluşma ve kaynaşma noktamızda, kanserden etkilenmeyen aileleri de davet ederek etkilenen insanlara buluşturmayı başardık. Ebeveynler, diğer ailelerle bilgi alışverişinden keyif aldılar.

2019 Şenliğimizden Bazı Görüntüler

Gözlem (Murat Pehlivan - Post Aktüel)

Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya Oberhausen kentinde 2001 yılında kurulan ve amacı lösemi denilen kan kanserine yakalanmış çocuklara ve ailelerine yardım etmek olan Umut Yolu Derneği (Weg Der Hoffnung e.V.) geleneksel hale getirmiş olduğu yaz şenliğini derneğe ait olan “Melekler Bahçesi” ismini verdikleri bahçede gerçekleştirdi.
2004 yılında yapılmaya başlanan geleneksel yaz şenliği programına Umut Yolu Derneği’ne “çocuklarımız” diye kabullendikleri hasta çocuklara destek olan tüm üyelerinin yanısıra Oberhausen Belediye Başkanı Klaus Dieter Boros ve Duisburg Belediye Başkanı Erkan Kocalar ‘da gelerek “sizin yanınızdayız” mesajını verdi.
Moderatörlüğünü Özlem Daudov’un yaptığı etkinliğin açılış konuşmalarında Başkan Aynur Çelikdöven “Bizim bir Türk derneği olmamız nedeni ile bazı çevrelerde sadece Türklere hizmet verdiğimiz düşünülüyor. Oysa biz çok kültürlü derneğiz ve biz de her ülkeden kişiler var. Biz, hizmetlerimiz karşılığında hiçbir ücret talebinde bulunmuyoruz. Üyelerimizin ve sponsorlarımızın destekleri ile lösemili çocuklarımıza ve ailelerine elimizden geldiğince destek oluyoruz. Bu anlamda tüm üyelerimize ve sponsorlarımıza teşekkür etmek istiyorum.” dedi.

KOCALAR: BU HASTALIKTA GÜÇLÜYÜM, KAZANACAĞIM DENİLMELİ
Duisburg Belediye Başkanı Erkan Kocalar, ”Aynur Hanım acılarına rağmen çok güçlü bir kadın. Bu hastalıkta hastanın ve yakınlarının, ben güçlüyüm kazanacağım demesi çok önemli. Aynur Hanım da bu mesajı net olarak veriyor. Dernek olarak bu mesajı veriyorlar. Birçok insana katkıda bulunuyorlar. Biz her zaman sizin yanınızdayız.” sözleri ile davet için teşekkür etti.

BOROS: BU HASTALARIMIZIN MOTİVASYONA VE ZİHİNSEL DESTEĞE İHTİYACI VAR
Bazı hastalar bu tür etkinliklere katılabiliyorlar ama birçokları katılamıyor. Önemli olan onların ”biz yalnız değiliz” diye düşünmeleri. Bu dernek zaten onları da hastanelerde ziyaret edip çeşitli etkinlikler düzenliyor ve hediyeler veriyorlar. Onların da bu etkinliğe gelenlerin de ihtiyacı olan şey motivasyon ve zihinsel destek. Bunu sağladığınız için size, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bir dahaki etkinlikte görüşmek dileği ile.” diyerek destek ve güven sözü verdi.

ÇOCUKLAR GÜNÜNÜ GÜN ETTİ
Şenlikte çocuklara ve ailelerine bir gün için de olsa burukluklarını unutturmak için çeşitli eğlence aktiviteleri de yer aldı. Bunlar çocukların yüzlerinin gülmesine ve doyasıya eğlenmelerine vesile oldular. Mini ve Miki Maus, yüz boyama, havalı toplar, halat çekme yarışı gibi aksiyonların yanında derneğe ve çocuklara destek olan motosiklet tutkunu Türkisch Ruhrpotsreider ve Tertipler grupları motosikletleri ile bahçeye gelerek, motorlarına çocukların binerek eğlenmelerini sağladılar. TERTİPLER BİKER Grubu ayrıca derneğe bir miktarda nakdi yârdim yaptı. Yine davetliler Dj Selma’nın sunduğu birbirinden güzel müziklerle coşarken, “Karesi Folklor Ekibi” Almanya Balıkesirliler Dernek Başkanı Kemal Kanıkurumaz eşliğinde gelerek yöre oyunlarını sergilediler. “Mavi Melekler Çocuk Folklor Gurubu” da öğretmenleri ve kurucuları Filiz Özer Kara öncülüğünde gelip oyunları ve davul showları sergilediler. Her iki ekip de büyük ilgi görüp alkış aldı. Ayrıca katılımcılara Türk mutfağından çeşitli ürünler takdim edildi. Program sonunda her yıl olduğu gibi çocuklar tarafından umut balonları gökyüzüne bırakıldı.

Murat Pehlivan (Post Aktüel)

Muhabirce (Temmuz-Ağustos 2019)

Gözlem (Muhabirce)

Almanya’nın Oberhausen kentinde 2001 yılında kurulan, kanserli çocuklar ve ailelerine yönelik faaliyetlerde bulunan Umut Yolu Derneği, lösemi hastası çocuklar ve aileleri için yaz eğlencesi düzenledi.
Umut Yolu Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen yaz şenliği, derneğin bahçesinde gerçekleştirildi.
Sunuculuğunu Özlem Daudov’un yaptığı şenlikte, kanser hastası çocuklar ve aileleri, hastaneden ortamından uzak bir gün yaşadı. Ayrıca Umut Yolu Derneği’ne üye olan vatandaşlar da, aileleriyle şenliğe katıldı. Bahçeye kurulan çeşitli oyun alanlarında çocuklar doyasıya eğlendi.
Oberhausen Belediye Başkanı Elia Albercht Mainz ve şehir idaresinden temsilcilerin katıldığı etkinlikte bir konuşma yapan Umut Yolu Derneği Başkanı Aynur Çelikdöven, “Geleneksel olarak düzenlediğimiz yaz eğlencesini, tedavi gereği sürekli hastane ortamında kalmak zorunda olan hasta çocuklar ve ailelerine yönelik düzenliyoruz.
Haliyle derneğimize üye olan ve sponsor desteği veren dostlarımızda aileleriyle şenliğe katılıyor. Hep birlikte neşeli bir gün geçiriyoruz. Şenliğin gerçekleşmesinde başta yönetim kurulu üyelerimiz olmak üzere, bizden desteğini esirgemeyen üyelerimize ve sponsor şirketlerine teşekkür ediyorum.” dedi. Etkinliğe katılan Duisburg Belediye Başkanı Erkan Kocalar da yaptığı selamlama konuşmasında, övgüyle söz ettiği Umut Yolu Derneği’nin yönetim kurulunun anlamlı ve bir o kadar da önemli faaliyetler gerçekleştirdiğinin altını çizdi. Etkinlikte Filiz Özer Kara yönetimindeki Mavi Melekler Grubu halk oyunlarından mükemmel örnekler sundu. Davetliler DJ Selma’nın müzikleri eşliğinde geç saatlere kadar eğlendi. Umut Yolu Derneği yönetim kurulu, dernekte 10 yılını dolduran üyelere de, birer teşekkür belgesi takdim etti.
(Muhabirce/ OBERHAUSEN)